Pomysły na 6 dań śniadaniowych z oliwą z oliwek, które obniżą poziom złego cholesterolu
Kiedy pierwszy raz dodałem oliwę z oliwek do porannego koktajlu, spojrzałem na to jak na eksperyment –…

Kiedy pierwszy raz dodałem oliwę z oliwek do porannego koktajlu, spojrzałem na to jak na eksperyment –…

Czy wiesz, że jeden garść orzechów nerkowca dostarcza tyle magnezu, co szklanka mleka wapnia? To właśnie ten…

Pamiętam, jak kiedyś w podróży po Turcji zobaczyłem starszą panią łuskającą pestki słonecznika z taką…

Kiedy byłem dzieckiem, babcia zawsze miała w ogródku rządek pachnących, chrupiących rzodkiewek. Zajadałem się nimi…

Kiedy pierwszy raz dorzuciłem garść suszonej żurawiny do porannej owsianki, nie spodziewałem się, że ten niepozorny owoc…

Pamiętam moment, gdy pierwszy raz wypiłem matchę w jednej z tokijskich kawiarni — smak był ziemisty, aksamitny…

Pamiętam, jak moja babcia codziennie rano zaczynała dzień od kilku suszonek śliwek i szklanki ciepłej wody. Dziś,…

Pierwszy raz spróbowałem spiruliny w domowym koktajlu po treningu – nie powiem, kolor mnie zaskoczył,…

Pamiętam pierwszy raz, gdy wrzuciłem pokruszone algi nori do jajecznicy – z ciekawości. Smak zaskoczył mnie totalnie:…

Czy wiesz, że brukselka zawiera więcej witaminy C niż pomarańcza? Ta mała, zielona główka to prawdziwy skarb natury,…

Czerwone ziarna granatu to prawdziwe rubiny wśród owoców. Gdy po raz pierwszy rozłamałem dojrzały owoc granatu, byłem…

Pierwszy raz odkryłem moc gruszek, gdy przez tydzień gotowałem tylko z produktów bogatych w błonnik….